2015 06
Äntligen tid att uppdatera hemsidan!
Året som gått har varit hektiskt och vi har haft massor att göra så hemsidan har blivit försummad. Här kommer en liten resumé på 2014-2015: Augusti 2014 – september 2015
Vi fick ett stort projekt i Tasmanien sommaren 2014 som resulterade i en stor ombyggnad av två passagerarfärjor mellan Melbourne och Devonport. Tre hela däck byggs om i juli till september i Sydney och Melbourne. Januari – juni 2015
Under våren har de varit uppföljning av projektet med Trimline i Southampton som blev utvald entreprenör.
Vi ska också vara ägarens ombud för inredningen på plats i Sydney och Melbourne under hela byggperioden. Augusti – december 2014 Superfast X för Stena Line blev färdig i februari 2015. En omfattande face lift av två däck. Den ersatte Stena Nordica på rutten Holyhead Dublin. Januari – februari 2015
Vi har också gjort en mindre ombyggnad av en färja för Strait Shipping i Nya Zeeland som köpte Stena Feronia och anpassade den till sin verksamhet. Enn ombyggnad av Stena Alegra för Stena anpassades för att chartras ut till Interislander, Nya Zeeland. Januari – juni 2015
Våren har ägnats åt Gotlandsbolagets nybygge av passagerearfärja i Kina. Vi arbetar här med de publika områdena, buffé och shoppar, medan OSK i Danmark gör övriga områden. Mars – juni 2015
Metropolitan Touring köpte en båt i Tierra del Fuego och efter inspektion på plats har vi gjort en ombyggnad/face lift som ska vara klar i höst. Denna lilla kryssningsbåt för omkring 100 passagerare kryssar i Galapagos. På husfronten har de också hänt en hel del! Två av de projekt vi skrev om tidigare är nu färdigbyggda och i verksamhet. Friskis & Svettis i Björndammen har fått en tillbyggnad och förskolan Kvarnfallsvägen är klar.
Den nya skolbyggnaden i Jonsered blir klar i augusti. Andra pågående byggnader vi ritat är en ny skolbyggnad i Öjersjö Brunn, kallad ”Äventyret” och en tillbyggnad av Stubbvägens Dagcenterverksamhet i Furulund. För närvarande skissar vi på några spännande projekt.
En om- och tillbyggnad av Partillebohallen, inne i Partille centrum, innebär etapp 2 av Kulturumprojektet. (etapp 1 byggs för närvarande och beräknas klart till 2017).
I Öjersjö Centrum kommer nybyggnader av en förskola och en idrottshall.
Vårdcentralen i Furulund behöver byggas ut och där är vi inblandade i skisser på hur detta ska se ut.
Borgen, i området Paradiset, Partille, är ett kulturskyddat hus som kommer att byggas om till lägenheter.
I Jonsered planeras för ett hotell i en gammal ladugårdsbyggnad, som historiskt och miljömässigt ställer stora krav. Där, liksom i området Paradiset, pågår ett detaljplanearbete från kommunens sida.
2014 09
Vi är involverade i ett antal byggnadsprojekt som nu pågår:
I Jonsered uppförs en ny skolbyggnad, i Oxledsområdet i Partille byggs en ny förskola, i Björndammen i Partille kommer Friskis & Svettis att få en ny tillbyggnad och i centrala Partille byggs det nya Kulturum med nya skolenheter, bostäder kulturlokaler etc.
Under tiden projekterar vi bl. a. två kommande förskolor i Partille kommun. I slutet av juni lämnade vi ut förfrågningsunderlag på en ombyggnad av en 1200-passagerarfärja för Stena Line som ska gå på irländska sjön. Ombyggnad under november till januari. Sommaren var inte bara bra ur vädersynpunkt. Vi fick en ny kund och nya jobb i Australien. Ombyggnad av två färjor för TT-line som går mellan Melbourne och Devonport i Tasmanien.
Nya koncept för för framtiden och därefter detaljprojektering och upphandlingshjälp.
2013 12
Vintern är här efter en lång skön sommar och äntligen blir hemsidan uppdaterad. I Partille byggs det i Norra Hultet för närvarande en förskola (beräknad klar under våren) vi ritat, och fler förskolor är på gång.
Vi har precis nu skickat iväg förfrågningsunderlag på en nybyggnad vid Kvarnfallsvägen och vi skissar samtidigt på ytterligare förskolor i Partille kommun.
I Öjersjö Brunn togs under hösten en ny skolbyggnad i bruk som vi ritat.
På omsorgsområdet har vi projekterat en om- och tillbyggnad av en dagverksamhet med kortttidshem på Gåvovägen, samt skissar också på en kommande tillbyggnad av Kullegårdens äldreboende. På båtsidan var Richard på Nya Zealand för att titta på kommande projekt. Två båtar ska fräschas upp med samma designstrategi och koncept som Kaitaki som vi ritade om under våren och som byggdes om i Brisbane av MJM Marine.
Resultatet har blivit väl mottaget av både beställare och passagerare. Foton kommer under projektet senare men nedan bilder från restaurant och bar.
2013 05
Äntligen tid att uppdatera hemsidan. Våren är här och vi har haft mycket att göra.
I Partille centrum har vi projekterat Klustret, ett stort centralt projekt med boende, verksamheter och skola..
I Norra Hultet har vi ritat en ny förskola och i Jonsered har vi projekterat en ny skola. Vi vann en tävling i Nya Zealand i oktober och under våren har vi ritat en ombyggnad av MS Kaitaki för Interislander.. Ombyggnaden sker i Australien under augusti..
Vi kommer att fortsätta med Kaitaki och Interislanders övriga båtar under nästa år. Under våren slutfördes också den sista fasen av ombyggnaden av Stena Mersey och Lagan. Bilder kommer under fliken inredning.
2012 12
Välkommen till vår nya hemsida!